SÖK:

Avdelningar


Blogroll


Arkiv


Synonymer.org - egen tjänst när det som finns irriterar

[ 2007-12-15 ] - Avdelningar: Egna tjänster, Programmering |

Jag blir lite irriterad på bristen av användarvändlighet hos vissa tjänster på Internet. Tjänster som har ett enormt potential men som görs ytterst halvdant. Ett exempel är tjänster för synonymer, närmare bestämt söktjänster för synonymer. Därför har jag byggt upp ett “litet” uppslagsverk för synonymer. För er som undrar så har jag rätt att använda materialet som synonymtjänsten bygger på.

Synonymer.org är en mikrotjänst av en typ som tilltalar mig. Den är väldigt begränsad och väldigt exakt i vad den erbjuder, ungerfär som minip.se som endast visar besökarens ip-adress. Min tjänst skiljer sig förvisso bara lite från det som redan finns inom synonymtjänster men min variant har några små detaljer som jag tycker bör vara självklara (t.ex länka alla ord och på så sätt möjliggöra “oändlig” bläddring).

Kommentera