SÖK:

Avdelningar


Blogroll


Arkiv


Internet Worlds test av webbhotell 2007 - en katastrof

[ 2008-01-22 ] - Avdelningar: Internettjänster, Webbhotell |

Jag avslutade min prenumeration av Internet World nån gång under 2005. Något som verkade vara en spännande svenskspråkig branschtidning visa sig snabbt vara en samling artiklar fyllda till stor del av non-sense skrivna av personer som troligen är drömmare som aldrig får tummen ur för att faktiskt göra något. Artiklarna var väldigt ytliga och ogivande. Man fick en känsla av Internet Worlds redaktion tog “snackisar” kretsande kring Internetbranschen och rörde ihop dem till en glassig branschtidning. Man skulle kunna kalla Internet World för branschens Aftonbladet eller varför inte “Stureplansnytt”, om något sådant nu skulle existera. Det kanske mest påtagliga med Internet World är nog att redaktionen verkar förvånansvärd obildade.

Min kritik mot Internet World är konstruktiv

Ja, min kritik gällande Internet World är konstruktiv. Må hända inte särskilt så för Internet World själva men däremot för läsarna själva som kanske inte alltid har tillräcklig kunskap och erfarenhet för att ta artiklarna med en enorm nypa salt. Mitt råd till alla som drömmer eller kanske redan startat en verksamhet på Internet är faktiskt att inte läsa tidningen då bilden som förmedlas om branschmiljön och trender är ofta förvrängd.

Två komiska bottennapp:

  • Internet World låter SEO-företaget Jajja att tala om “fula fiskar” inom SEO-branschen, trots att Jajja är bland de fulaste fiskarna.
  • Internet World rekommenderar boken Fuck Logic av Per Robert Öhlin. Boken tar grundläggande marknadsföring, sänker nivån en aning och spär ut med svordomar. Väldigt barnsligt och knappt läsbart men Internet World hyllar.

Internet Worlds test av webbhotell 2007

För första gången tittade jag extra noga i Internet Worlds test av webbhotell. Ganska snabbt så var det uppenbart att testet nämner inte ett ord om responstid eller transaktionshastighet/bandbredd. Dessa två är grundläggande för att ta reda på huruvida ett webbhotell lämpar sig endast för en liten blogg eller klarar av en webbshop. Det är trots allt behovet som styr valet äv webbhotell och för just detta är Internet Worlds test av webbhotell helt oanvändbar. Mina egna tips på hur du väljer webbhotell hittar du på Att välja rätt webbhotell.

Bristen på responstid och transaktionshastighet i Internet Worlds test av webbhotell överaskar dock inte. De som inte kan lär ut, brukar man ju säga…

One Response

  1. Blogg ConsoleStuff.se » Verktyg - Hemsida - Eget företag - Del 3 Says:

    […] alltid väga för och nackdelar, så tag gärna en googling för att veta mer, t.ex. så kommer detta upp, alltid roligt att läsa lite negativt kritik för att mjuka upp hjärnan […]

Kommentera