SÖK:

Avdelningar


Blogroll


Arkiv


Gör Vista SP1 någon märkbar skillnad? Nej!

[ 2008-02-01 ] - Avdelningar: Vista, Mjukvara |

Jag har nu köpt Vista SP1 RC1 sedan det släpptes i mitten av december. Det har talats om att problem skulle ha löst prestandan ökats men det är ingen som jag upplevt. Det kan finnas skillnader men de är i så fall för små och få för att märkas i det dagliga arbetet. Ett exempel är de långsamma filöverföringer till och från USB. Jag har sett ett test som påstår en prestandaökning på 10%, men vad är 10% om resultatet är fortfarande maximalt 8MB/s jämfört med 25MB/s på XP. De påpekade förbättringar i Windows som SP1 RC1 erbjuder är verkligen att greppa efter halmstrån.

Nu gäller detta SP1 RC1 som inte är den slutgiltiga versionen av SP1 men med tanke på att det inte finns nåt som får en att höja ögonbrynen så gissar jag att den slutgiltiga SP1 blir en enorm besvikelse för de allra flesta.

Kommentera