SÖK:

Avdelningar


Blogroll


Arkiv


Långsamma mappar i Vista

[ 2008-02-01 ] - Avdelningar: Vista, Mjukvara |

Det kan gå otroligt långsamt att bläddra i mappar i Windows Vista. Det finns en hel del om detta på engelskspråkiga forum på Internet men de flesta inlägg verkar dock handla om mappar som innehåller stora och många filer. Det jag upplever kan uppkomma även på tomma mappar.

Det som händer är att timhjulen (det som förut var timglaset på äldre Windows) visas under kanske 4 sekunder utan att datorn arbetar. 4 sekunder är mycket när man jobbar med hemsidor och bilder och måsta navigera väldigt mycket. Fördröjningen beror inte på brist på hårdvaruprestande (i mitt fall Intel Quad, 8GB, Western Digital Raptor i RAID 0).

En lösning som kan fungera är att ta bort onödiga funktioner och mappalternativ samt titta på http://www.tweakvista.com/VistaPerformanceTweaks.aspx

Lycka till!

Kommentera