SÖK:

Avdelningar


Blogroll


Arkiv


ESET/nod32 spärrar Adobe (bl.a AdobeLM_libFNP.dll) + tillfällig lösning

[ 2008-05-22 ] - Avdelningar: Lösta problem, Tips & Trix, Mjukvara |

Det värsta som finns är saker som plötsligt slutar fungera och plötsligt sitter man där och slösar tid, mycket tid. Datorproblem är bland det värsta jag vet. Det jag har lärt mig om datorer är inte av intresse utan av att saker inte fungerar och att ingen kan erbjuda vettig hjälp (ens för vettiga pengar).

Idag är det ESET Smart Security som har fått för sig att jag har massa virus. Bl.a ska licensfilerna till Adobe Photoshop ha drabbats. Några av dessa är:

  • AdobeLMEdit_libFNP.dll
  • AdobeLM_libFNP.dll
  • AdobeLMLnhr_libFNP.dll
  • AdobeLMOrg_libFNP.dll
  • AdobeLM_libFNP.dll

Man kan påbörja starta program från Adobe som PhotoShop och DreamWeaver men ganska direkt kommer meddelande om att licensen inte fungerar och att man måste ominstallera. Fler exempel på problem kan man läsa om på bl.a http://www.wilderssecurity.com/. Allt verkar ha börjat idag i och med uppdatering 3119 från ESET.

Som en liten notis så kan jag påpeka att all programvara är äkta så det är inget som har med crack att göra.

Tillfällig lösning till att ESET spärrar Adobe PhotoShop m.fl

Jag räknar med att ESET kommer åtgärda problemet snarast. Jag har upptäckt att det går starta PhotoShop genom att tillfälligt stänga av “real time protection”, starta PhotoShop och sedan aktivera “real time protection” på nytt. ESET verkar alltså vara ett problem “bara” vid uppstart av PhotoShop.

Om någon har mer information om detta så skriv mer än gärna i kommentarer.

One Response

  1. Thomas Says:

    Tråkigt när det händer men ett sätt att slippa detta, kika på ett äpple så märker du skillnaden.

Kommentera