SÖK:

Avdelningar


Blogroll


Arkiv


Små ehandel-sajter effektivare?

[ 2008-09-11 ] - Avdelningar: Marknadsföring, Design & Ergonomi, Tips & Trix, Statistik |

Det jag gillar med mindre sajter är att de känns mycket mer hemtrevliga och bjuder in till läsning på ett annat sätt än stora sajter som har “allt”. Uppslagsboken jag bloggade om att Nyfiken vital bygger har utvecklats ordentligt. När jag var in på sajten nyligen såg jag att bokstaven G fanns på första sidan, G i Uppslagsboken (Nyfikenvital.org). Den hade uppdaterats ordentligt och hade nu bl.a. latinsk ordlista, massor av ordförklaringar, tabeller och ovanligt bra bilder. Uppslagsboken Hans bygger liknar lite en sitemap men ger samtidigt mer nytta för läsaren. Mer innehåll kanske, dessutom fler lite extra träffar från Google på kombinationssökningar. Värt ett besök.

Jag märker på mig själv att jag fastnar mer på just sådana sajter. Detta härleder jag till den väldigt intressanta frågan huruvida små ehandel-sajter har högre konverteringsgrad än stora och då (bl.a.) för att de mindre känns mer hemtrevliga. Tips om bra artiklar om detta är välkomna.

Kommentera