SÖK:

Avdelningar


Blogroll


Arkiv


Kreditors uptime i fara?

[ 2009-11-02 ] - Avdelningar: Internettjänster, Mjukvara, Programmering |

Uptime är en term som man använder inom webbranchen när man talar om tillgänlighet av en tjänst (t.ex. en hemsida eller betaltjänst). Om en tjänst är tillgänlig 99% av tiden så är uptime 99%. Kreditor har varit föredömliga inom detta område under en mycket lång tid. Men nu undrar jag om deras uptime är i fara. Klicka på bilden nedan.

Kreditor uptime

Ovanstående är mätt med Pingdom.se. Uptime för de senaste 30 dagarna är 97,22% vilket är ohållbart dåligt. En bra uptime är 99,9%. För en betaltjänst så är uptime än viktigare då varje sekunds avbrott kan innebära ett förlorat köp. Låt mig snällt avrunda detta till 98%. Detta innebär då att i teorin så kommer 2% av betalningsförsöken med Kreditor fallera för att deras tjänst är nere. 2% kanske inte låter så mycket men även för små webshoppar med årlig omsättning på 1 miljon SEK så motsvarar 2% hela 20 000 SEK. Oftast så har webshoppar alternativa betalsätt men detta illustrerar i alla fall att de till synes betydelselösa problemen är i allra högsta grad kännbara.

Kreditor, vad händer? Detta är inte ett smutskastningsförsök, jag vill dock veta vad som händer. Tidigare har man varit väldigt transparent och informerat om avbrott. Nu har det dock varit tyssst. Snart är det trots allt jul och då är varje minut guld värd.

Jag övervakar även andra sajter, så jag har dem som referens att det inte är fel på Pingdom. T.o.m Loopia har varit bättre under denna period.

På tal om uptime så bytte jag nyligen kortköpaktorisatör, från DIBS till Auriga. Anledningen är att DIBS’ uptime har varit fullständigt horibel och att man på ett arrogant sätt har försökt mörka att man har seriösa problem. Konstanta avbrott (dålig uptime eller lång responstid) jagade bort mig med blåslampa samtidigt som VD:n för DIBS “beklagade” sig i media att han inte visste vad han skulle göra med DIBS financiella tillgångar.

Kommentera