SÖK:

Avdelningar


Blogroll


Arkiv


Återställ toners på Brother HL-3070CW

[ 2011-06-16 ] - Avdelningar: Hårdvara, Tips & Trix |

Dagens bläckpatroner och toners anges som slut efter ett givet antal utskrifter. Detta oavsett om bläcket faktiskt är slut. Oftast finns det mycket bläck kvar, ibland till mångdubbelt så många utskrifter. Ett sätt att utnyttja detta är att återställa patronen/tonern. En återställning innebär att man sätter antalet utskrivna sidor för den givna toner till noll och skrivaren tror därför att tonern är ny.

Själv har jag Brother HL-3070CW. Jag är mest irriterad att den angav att toners var slut utan förvarning, utan någon tydlig förvarning i alla fall. Svart tog slut. Jag köpte ny och bytte och då tog direkt samtliga färger slut samtidigt. Troligt att tonerna tog slut samtidigt? Knappast.

Så återställer du toners på  Brother HL-3070CW.

 1. Öppna locket så att du ser skrivarens toners.
 2. Tryck CANCEL & SECURE PRINT samtidigt. Tonermenyn visas.
 3. Tryck + eller - för att navigera mellan de toners som du vill återställa. (Jag brukar återställa alla.) Varje toner listas två gånger. Jag har inte hittat info vad skillnaden är så jag återställer båda.
 4. När en toner visas så trycker du på OK två gånger.

Så där! Jag har återställt mina toners 3-4 gånger nu utan betydande försämring av kvalité. Jag vet inte hur mycket jag har sparat men runt 15-20 000 kr skulle jag tro.

Jag har sparat dig pengar? Länka till detta inlägg! =)

Man kan även återställa de övriga förbrukningsprodukter som trumma etc.

1. Öppna locket så att du ser skrivarens toners.
2. Tryck GO & “+”. Resten ungefär som ovan.

OBS! Fråga inte mig om det inte fungerar eller om detta är möjligt ned andra skrivare för jag har ingen aning.

3 Responses

 1. snos Says:

  Utmärkt!!!
  Tack!!!

  Blev snopen över att det var slut, trots att jag knapps skrivit ut ngt. Googlade och fann hjälp!

  Förbannade lurendrejerifasoner av skrivartillverkarna!

 2. Måns Says:

  Tack!
  Fungerar även med HL-3040 CN, åtminstone för färgkassetterna.

 3. David Wilson Says:

  TACK!!!
  Jag har bytt alla jätte många gånger….Väldigt dyrt varje gång.
  TACK för tipset och åt Helv… till tillverkaren

Kommentera