SÖK:

Avdelningar


Blogroll


Arkiv


Dumma annonsförsäljare

[ 2011-10-17 ] - Avdelningar: Marknadsföring, Övrigt, Internettjänster |

Jag älskar när annonsförsäljare skjuter sig själva i foten utan att jag ens behöver ifrågasätta något. Jag tycker också synd om dem, faktiskt. Många gånger så märker man att de verkligen försöker. Det blir dock än mer komiskt just när de försöker. Jag undrar faktiskt om dessa annonsförsäljare någonsin tar ett steg tillbaka, begrundar sitt säljspråk och försöker förstå hur företagare kan tänkas uppfatta deras “erbjudanden”.

Idag fick jag nedanstående mejl. Jag har tagit bort avsändarens namn:

Hej!

Vi har en ide om att låta passande företag/verksamheter starta kommersiella bloggar här på www.bloggplatsen.se , och jag tycker ju givetvist att ni är passande till våra nästan 400 000 unika besökare vi har varje vecka. Vi erbjuder er att få en egen “brandad” avdelning på en av Sveriges största bloggportaler, Bloggplatsen, motsvarande en egen kategori, under vilken ni kan blogga och komma med ständig information och erbjudanden just från er. Vi kommer på hela www.bloggplatsen.se puffa för just eran blogg genom en banner på samtliga sidor, för att kunna locka fler besökare till just den, har ni sedan en webshop/hemsida kan ni ju fördel integrera den och eran blogg. Vill ni vara med på detta så ta kontakt med mig, vi kommer att börja med ett fåtal utvalda för att se så att allt funkar bra, och dom första kommer att få ett bra ingångspris från oss.

Mvh J***s B*****ö
———————————————————
J***s B*****ö
Annonsförsäljare
Nättidningen Sourze AB/Bloggplatsen.se

Egentligen inte så farligt. Jag ska dock försöka omformulera till hur jag uppfattar mejlet utan att överdriva:

Hej!

Vi har en ide fast vi menar idé. Vi har tänkt att hitta företag och andra verksamheter som kan tänkas ha pengar över och erbjuda dem att starta en blogg på www.bloggplatsen.se trots att det finns gott om bloggtjänster som är gratis, inklusive Bloggplatsen. Jag hoppas att ni (vem det nu kan tänkas vara) ska imponeras att Bloggplatsen får nästan 400 000 besökare fast de flesta av dessa kommer aldrig någonsin komma till er blogg. Vi tycker att det engelska ordet branding låter lite sofistikerat så vi använder oss det icke existerande ordet brandad i hopp om att det låter som att vi kan vår sak. Vi är väldigt vaga med vad vi menar med detta. Troligen så kommer vi göra en listning av alla sådana bloggar och sedan hävda att detta har god effekt på ert företag men att det tyvärr är svårt att mäta. Kanske är det så att vi inte riktigt tänkt så långt. Vi kommer visa upp någon sorts reklambanner på samtliga sidor för att kunna locka fler besökare till just er blogg. Eftersom vi redan antytt att vi söker fler än ett företag så är det egentligen så att er bloggs exponering via denna banner kommer, högst troligen, att vara minimal. Vår formulering om att vi kommer exponera just er blogg är därför nonsens. Ni kan förresten kopiera information in i denna blogg som på vilken annan bloggtjänst som helst. Vi vill gärna antyda att vi vill börja med ett fåtal utvalda så att du som läser detta kanske kan fås att tro att du inte är en av många tusen mottagare av detta mejl. Vi vill testa se om detta funkar men du måste betala för detta test, vi måste ju tjäna pengar.

Mvh J***s B*****ö
———————————————————
J***s B*****ö
Just, ja! Jag måste skjuta mig själv i foten en sista gång. Ifall du trodde att jag faktiskt kom med en ny idé så har du fel. Jag är egentligen annonsförsäljare vilket innebär att jag högst troligen inte hade en ide utan fick en mall att gå efter och få det att låta som ett personligt mejl.
Nättidningen Sourze AB/Bloggplatsen.se

Nu har jag fått ur mig dagens dos av elakhet konstruktiv kritik. Dags för lite riktigt jobb.

Kommentera