SÖK:

Avdelningar


Blogroll


Arkiv


Om mnowak.se

Mnowak.se är en blog av mig, Marcin Nowak. Jag är en egenföretagare webbplatsproducent och marknadsförare bosatt i Luleå. Jag är utbildad MSc eMBA (Master of Science, business administration for electronic media) och ingenjör i ergonomisk design. Något som tagit 5,5 år att åstadkomma på Luleå Tekniska Universitet.

I klarspråk betyder MSc eMBA en gedigen kunskap inom hur man driver och utvecklar verksamheter med fokus på Internet, inklusive marknadsföring. De ingenjörsmässiga kunskaperna inom ergonomisk design innebär KORREKT design snarare än “flashig design” (som inte har mycket mer värde än att vara just “flashigt”).

Syftet med denna blogg

Jag har varit verksam inom Internetbranschen sedan 1999. Jag har jobbat jobbat med olika projekt före, under och nu efter mina studier. Min utbildnig har verkligen ändra mitt perspektiv på många saker gällande branschen och vad som produceras.

Enligt mig så är det största problemet idag att webmasters inte är kvalificerade för sina jobb och detta resulterar i ganska fåniga misstag. På denna blogg kommer jag därför försöka fokusera på sådant som jag anser att webmasters borde veta om design, användarvändlighet (usability), SEO och marknadsföring - och ge exempel på vanliga misstag.

Webbplatsproducent och marknadsförare?

Är inte det samma sak sm webmaster? Nej, inte enligt mig i alla fall. Webmaster är oftast en person som är ansvarig för utveckling och/eller drift av de mer tekniska delarna av en hemsida, t.ex programmering och HTML. Jag gör sådant men även:

  • Planering av webbplats / hemsida - Hur ser er situation ut nu? Vad vill ni uppnå? Hur kan detta mål nås? Denna planering är viktigare än många tror.
  • Marknadsföring - Har en fantastiskt hemsida? Bra! Vet någon att den finns?
  • CRM (customer relation management) - Det kostar att knyta nya kundkontakter (t.ex. genom marknadsföring). Se till att kunderna kommer kommer tillbaka.

Besök gärna mitt företags hemsida www.marcinnowak.se.